کری ترید کردن در واقع شامل فروش ارزی است که بهره بانکی کمتری دارد و در همان زمان خرید ارزی است که بهره بانکی بیشتری دارد.
بهره بانکی کشورهای مختلف یکی از عوامل بسیار مهمی است که باعث می شود تا سرمایه گذاران از یک کشور به سمت کشور دیگر سوق پیدا کنند.
به عبارت دیگه اگر فرض کنیم که دلار استرالیا دارای بهره بانکی ۴٫۷۵ درصد و فرانک سوئیس دارای بهره بانکی ۰٫۲۵ درصد باشد، بنابراین سرمایه گذار می تواند از تفاوت نرخ بهره بین این دو ارز سود ببرد. البته در این حالت فرض را بر این گذاشتیم که نرخ برابری این دو ارز (AUD/CHF) نسبت به هم ثابت باقی مانده است.
بدین ترتیب سرمایه گذار با خرید دلار استرالیا ۴٫۷۵ درصد بهره دریافت می کند و با فروش فرانک سوئیس ۰٫۲۵ درصد بهره پرداخت میکند. بنابراین ما به التفاوت این دو نرخ میزان سودی است که سرمایه گذار کسب می کند.
Long AUD : 4.75 % بهره دریافت می شود
Short CHF: 0.25% بهره پرداخت می شود
(۴٫۷۵% – ۰٫۲۵%) = ۴٫۵ % میزان سود، با فرض ثابت بودن نرخ برابری جفت ارز
بنابراین می بینیم که بهره های بانکی در کشورهای مختلف می تواند عامل تاثیرگذاری باشد.
کشوری که دارای بهره بانکی بالاتری است و در عین حال دارای یک اقتصاد با ثبات هم هست، لذا می تواند سرمایه های بیشتری را به سمت خودش جذب بکند.
به عبارت دیگر کشورهایی که دارای نرخ بهره بانکی کمتری هستند ما می توانیم پول رایجشون رو بفروشیم، تبدیل بکنیم به پول رایج کشوری که دارای بهره بانکی بیشتری است و از تفاوت نرخ بهره بانکی سودی را برای خودمون متصور بشیم. البته در این تئوری ما باید فرض را بر این بگذاریم که نرخ برابری جفت ارز هم ثابت باقی می ماند.
حال اگر این اتفاق در یک اشل خیلی بزرگ رخ دهد چه می شود؟
حال اگر این اتفاق در یک اشل خیلی بزرگ رخ دهد، یعنی اینکه سرمایه گذاران با سرمایه های بسیار زیاد همگی به این نتیجه برسند، این امکان وجود دارد که ارزش دلار استرالیا نسبت به فرانک سوئیس هم افزایش پیدا بکند.
به دلیل قانون عرضه و تقاضا. ما با فروش فرانک سوئیس در واقع عرضه فرانک را زیاد میکنیم و با خرید دلار استرالیا تقاضا برای این ارز را افزایش می دهیم. بنابراین این باعث افزایش نرخ برابری بین این دو جفت ارز می شود.
بنابراین اگر این اتفاق رخ دهد یعنی این هم سویی و این نحوه ترید کردن در دنیا در یک زمان مشخصی رخ دهند، بدین ترتیب معامله گر نه تنها از اختلاف نرخ بهره سود می برد بلکه از افزایش ارزش دلار استرالیا در برابر فرانک سوئیس هم منتفع می شود.
لذا می بینیم که ما کاری که انجام دادیم این هست که چون نرخ بهره در کشور سوئیس ۰٫۲۵ درصد است، فرانک سوئیس را فروختیم و آن را تبدیل کردیم به دلار استرالیا که بهره بانکی بیشتری دارد، که در واقع همان بحث “کپیتال فلو” هست، خروج سرمایه ها از مکانی که بهره کمتر، بازدهی کمتری دارد و فرارشون به سمت مکانی که بهره و بازدهی بیشتری دارد.
این فرایند اگر در بلند مدت انجام شود و به عبارتی این طرز تفکر سرمایه گذاران بسیاری باشد، به علت همان عرضه و تقاضایی که پیش می آمد باعث می شد که فرانک سوئیس در مقابل دلار استرالیا هم کاهش پیدا بکند.
پس ما می توانستیم که دو طرفه سود بکنیم:
هم از نرخ بهره بالاتری استفاده بکنیم؛ هم در نهایت اگر ما بخواهیم دلار استرالیا را به فرانک سوئیس تبدیل کنیم در زمانی اولین کار رو انجام دادیم که دلار استرالیا ارزش کمتری داشته اما حالا که میخواهیم پولمون رو به فرانک سوئیس تبدیل بکنیم، حالا این دفعه فرانک بیشتری را به ما می دهند به دلیل اینکه ارزش دلار استرالیا در برابر فرانک سوئیس افزایش پیدا کرده. پس به این ترتیب از این حالت افزایش ارزش هم ما داریم یک نفع دیگه ای می بریم.
به عبارتی می توان گفت که کری ترید کردن یک نحوه ترید بسیار مصطلح و رایج بین سرمایه های بسیار بزرگ است. چه عاملی باعث این حرکت می شود؟ نرخ بهره بانکی کشورها
در نظر داشتن نرخ بهره در معاملات بسیار مهم است:
بنابراین شما بعنوان یک تحلیل گر همیشه باید نرخ بهره بانکی کشورهایی که دارای یک ثبات اقتصادی خوب هستند مثل اروپا، استرالیا، کانادا، امریکا و ژاپن را در نظر داشته باشید و اونی که نرخ بهره بانکی بیشتری را دارد عملا می تواند سرمایه بیشتری را به خود جذب کند. در واقع یکی از مهمترین روش جذب سرمایه، افزایش نرخ بهره بانکی بالاتر است.
خیلی ممنون استفاده کردم از مطالب ساییتون.