آمار فارکس

بازار فارکس عرصه‌ای سریع و پویا است که معمولاً به طور غیرمنصفانه مورد نقد قرار می‌گیرد. اما تا زمانی که به اطلاعات مناسب مجهز باشید، سرمایه‌گذاری در بازار فارکس می‌تواند برایتان یک سرمایه‌گذاریِ سودآور باشد. بازار فارکس بزرگ‌ترین و نقدشونده‌ترین بازار دنیاست. ما باتوجه‌به معاملات فارکس لیستی از آمار مهم، به‌روز و کاربردی را جمع‌آوری کرده‌ایم؛ بنابراین درصورتی‌که بخواهید در فارکس معامله انجام دهید می‌دانید با چه شرایطی مواجه خواهید شد.

این آمار از وب‌سایت‌های موثق و معتبر و همچنین از طریق نظرسنجی‌های بین‌المللی، بانک‌های مرکزی و سایر نهادهای مالی جمع‌آوری‌شده‌اند. آماری که در اینجا گردآوری کرده‌ایم از منابع زیر به‌دست‌آمده‌اند:

  • نظرسنجی سه‌سالهٔ بانک تسویه‌حساب‌های بین‌المللی (BIS)که در سال ۲۰۱۹ منتشر شد
  • نظرسنجی نشریۀ Euromoney دربارۀ فارکس در سال ۲۰۱۹
  • بانک فدرال رزرو نیویورک
  • بانک انگلیس
  • کمیسیون ارز خارجی استرالیا که تحت‌نظر بانک رزرو استرالیا فعالیت می‌کند
  • بانک ژاپن

اگرچه به دلیل شیوع بیماری همه‌گیر کووید ۱۹ بیشتر بازارها تحت تأثیر شرایط منفی و پیش‌بینی‌نشده‌ای قرار گرفته است، اما بازار فارکس – حداقل تا حالا – نسبتاً آسیب‌ندیده است. در حقیقت، به دلیل نوسانی که این بیماری همه‌گیر ایجاد کرده است، حجم معاملات در این بازار افزایش‌یافته است.

نمی‌توانیم بگوییم چگونه این بیماری همه‌گیر از این به بعد بر بازار ارز خارجی تأثیر می‌گذارد، اما تابه‌حال، نوسان بالای اقتصاد جهانی، فرصت‌های بسیار زیادی را برای معامله‌گران فارکس به‌ویژه معامله گران کوتاه‌مدت ایجاد کرده است.

تاریخچه معاملات فارکس

همان‌طور که می‌دانیم از سال ۱۹۷۳ ، بعد از سقوط سیستم برتون وودز (Bretton Woods) که دقیقاً نرخ ارز را تعیین می‌کرد، معاملات فارکس آغاز شدند. اما خیلی قبل‌تر از آن، تقریباً از زمانی که انسان‌ها از سکه استفاده می‌کرده‌اند، معاملات فارکس به شکل‌های مختلف وجود داشته است.

شواهدی وجود دارد که معاملات فارکس، یا شکلِ اولیۀ آن، در بابل باستان، مصر و امپراتوری بیزانس انجام می‌شده است. در قرن پانزدهم، خاندان معروف مدیچی ساکن فلورانس به‌منظور تسهیل معاملات و تبادل ارز، بانک‌هایی را در خارج از کشور تأسیس کردند. اولین بازار حقیقی فارکس در شهر دویچه آمستردام، حدود ۵۰۰ سال قبل تأسیس شد.

داستان معاملات مدرن فارکس با جریانِ استاندارد طلا آغاز شد. استاندارد طلا که توسط کشورهای مختلف سراسر دنیا در اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم پذیرفته شد، ارزش ارزهای داخلی را تضمین می‌کرد؛ هر اسکناس می‌توانست به مقدار مشخصی طلا تبدیل شود.

هزینه‌های جنگ جهانی اول باعث شد کشورها مجبور شوند بدون داشتنِ پشتوانۀ طلا، مقدار زیادی پول چاپ کنند – این کار باعث ایجاد تورم و در نهایت کنار گذاشته شدن استاندارد طلا در سال ۱۹۳۱ شد.

بعد از جنگ جهانی دوم، یک سیستم جدید توسط قرارداد برتون وودز به کار گرفته شد. دلار آمریکا با نرخ ثابت ۳۵ دلار به‌ازای هر اونس، به طلا متصل گردید. دلار به ارز مرجع و ذخیرۀ دنیا تبدیل شد – سایر ارزهای داخلی نسبت به دلار تثبیت شدند.

در نهایت، کسری بودجه و معاملات آمریکا و همچنین کاهش ذخایر طلا، باعث شد ریچارد نیکسون سیستم برتون وودز را در سال ۱۹۷۱ کنار بگذارد، تا سال ۱۹۷۳، شکل مدرنِ معاملات فارکس شکل گرفت.

اما این پایان ماجرا نیست. برای مدت‌زمان طولانی‌ای، معاملات فارکس عرصه‌ای بود که تنها برای نهادهای بزرگی که پول زیادی داشتند نظیر دولت‌ها و بانک‌ها، در دسترس بود.

اما دهه ۱۹۹۰ در معاملات فارکس توفان بزرگی به پا کرد – ده‌ها کشور به‌سوی سرمایه‌گذاری و فناوری مخصوصاً اینترنت و شبکه‌های ارتباطی الکترونیکی روی آوردند و انقلابی در تبادل اطلاعات و ارتباطات به وجود آمد.

ناگهان، موانعی که مانع از فعالیت طبقۀ عادی مردم در معاملات فارکس می‌شد از میان رفت. پیدایش بروکرهای خرده‌فروشی فارکس به افراد معامله‌گر فارکس این امکان را داد تا با پول کمتری سرمایه‌گذاری کنند – و برای شرکت در این نوع سرمایه‌گذاری دیگر لازم نبود تعداد زیادی بروکر و معامله‌گر داشته باشید که همیشه آماده‌به‌خدمت در حال فعالیت باشند.

در اینجا به زمان حال حاضر می‌رسیم. اکنون معاملات فارکس در تعدادی از کشورها رایج است. در ایالات متحده آمریکا و همچنین چند کشورِ پیشروِ دیگر تعدادی بروکر قانونی فارکس وجود دارد.

اما در آینده چه می‌شود؟ البته ما ادعا نمی‌کنیم که به طور قطعی می‌دانیم، اما پیشرفت‌های امروزی فناوری بر بازار فارکس تأثیر گذاشته‌اند. به‌ویژه، افزایش رمزارزها، مطمئناً تا پایان این دهه تأثیر زیادی بر بازار ارز خواهد گذاشت.

اندازۀ بازار فارکس

  1. برطبق نظرسنجی سه‌سالهٔ بانک تسویه‌حساب بین‌المللی (که با سرواژه اختصاری BIS به آن اشاره می‌شود) در سال ۲۰۱۹ ، معامله در بازارهای فارکس در آوریل سال ۲۰۱۹ به عدد باورنکردنیِ ۶.۶ تریلیون دلار در روز رسیده است.
  2. ارزش کلِ بازار جهانی فارکس تقریباً ۲.۴ کادریلیون، یا به عبارتی تقریباً ۲۴۰۹ تریلیون برآورد شده است.
  3. تولید ناخالص داخلی (GDP)جهانی در سال ۲۰۱۹ تقریباً ۱۴۲ تریلیون دلار تخمین زده شده است – به این معنا که گردش مالی سالیانه بازار فارکس تقریباً ۱۷ برابر بیشتر است.

۴.بازار فارکس حتی بزرگ‌ترین بازارهای بورس دنیا را کوچک جلوه می‌دهد – برای مثال نزدک (Nasdaq) دارای حجم روزانه تقریباً ۲۰۰ میلیارد دلار است.

  1. بیش از ۱۷۰ ارز در بازار جهانی فارکس معامله می‌شوند.
  2. با اینکه بازار فارکس بسیار گسترده است، اما سرعت آن کم نشده و یا کساد نمی‌شود. بعضی از پیش‌بینی‌ها، مانند پیش‌بینی گروه IMARC ، نرخ رشد مرکب سالانه ۶% را برای پنج سال آینده پیش‌بینی می‌کنند.
  3. بازار فارکس بزرگ‌ترین و نقدشونده‌ترین بازار دارایی در دنیا است.
  4. معاملات خرده‌فروشی فارکس – یعنی معاملاتی که توسط اشخاص عادی انجام می‌شود – تقریباً ۵.۵% از کل بازار فارکس را به خود اختصاص می‌دهد. نهادهای بزرگ هنوز بزرگ‌ترین تکۀ این کیک را به خود اختصاص می‌دهند – خوشبختانه این بازار مانند یک کیک بسیار بزرگ است.
  5. برطبق چهل و یکمین نظرسنجی سالیانه فارکس توسط نشریۀ Euromoney که در سال ۲۰۱۹ انتشار یافت، ۵ گروه، ۴۰% از سهم بازار جهانی فارکس را به خود اختصاص می‌دهند.
رتبه طرف معامله سهم بازار در سال ۲۰۱۹
۱ جی پی مورگان (JPMorgan) ۹.۸۱%
۲ دویچه بانک (Deutsche Bank) ۸.۴۱%
۳ سیتی (Citi) ۷.۸۷%
۴ XTX Markets ۷.۲۲%
۵ یو بی اس (UBS) ۶.۶۳%

آمار معامله‌گران فارکس

  1. معامله‌گران بازار فارکس احتمالاً از آنچه که انتظارش را دارید جوان‌تر هستند – ۲۷% از معامله‌گران فارکس بین سنین ۱۸ تا ۳۴ سال قرار دارند.
  2. گروه سنی ۳۵ تا ۴۴ سال ۲۸ درصد از معامله‌گران درحالی‌که گروه سنی ۴۵ تا ۵۴ سال ۲۱ درصد از معامله‌گران را تشکیل می‌دهند. تنها ۲۴% از معامله‌گران بالای ۵۵ سال و فقط ۹ درصد بالاتر از ۶۵ سال هستند.

مربوط به مقاله آمار فارکس

  1. ۸۹.۱% حساب‌های معامله‌گران فارکس، متعلق به آقایان و ۱۰.۹% این حساب ها متعلق به بانوان میباشد.
  2. فقط حدود ۱۵% معامله‌گران فارکس، سود میکنند.
  3. ۶۶% معامله‌گران از چارت های روزانه استفاده میکنند.
  4. ۴۱% معامله‌گران، میانگین، بین ۹ الی ۲۰ معامله در هر ماه انجام میدهند.
  5. ۴۵% معامله‌گران، ۱ الی ۲ ساعت در روز را به معامله‌گری اختصاص میدهند، و فقط ۱۴% معامله‌گران هستند که در روز، بیش از ۶ ساعت را صرف معامله‌گری میکنند.
  6. ۳۱% معامله‌گران، کمتر از یک سال تجربه معامله‌گری داشته اند، و ۳۹% نیز به مدت ۱ الی ۳ سال به معامله‌ گری پرداخته اند‌. معامله‌گرانی که تجربه ۴ الی ۹ ساله داشته‌اند ۲۳% معامله‌گران را تشکیل داده و افرادی که تجربه معامله‌گری آنها به بیش از یک دهه میرسد، فقط ۷% درصد کل جامعه معامله‌گران را تشکیل میدهند.

مربوط به مقاله آمار فارکس

  1. متداول‌ترین پلتفرم معاملاتی هنوز متا تریدر ۴ (MT4) است که ۸۵% معامله‌گران از آن استفاده می‌کنند. دومین پلتفرم متداول متا تریدر ۵ (MT5) است که ۶ درصد معامله‌گران از آن استفاده می‌کنند.
  2. ۷۰ درصد معاملات از یک حساب واقعی استفاده می‌کنند، درحالی‌که ۳۰ درصد بقیه از حساب‌های دمو (یا آزمایشی) استفاده می‌کنند.
  3. ۷۲ درصد از معامله‌گران فارکس سابقۀ فعالیت قبلی در سایر بازارها را ندارند.
  4. امروزه تقریباً ۱۰ میلیون معامله‌گر فارکس در دنیا وجود دارد.
  5. از این ۱۰ میلیون نفر، ۳.۲ میلیون نفر در آسیا، و در اروپا و آمریکای شمالی هرکدام ۱.۵ میلیون نفر، فعالیت می‌کنند.
  6. از ۱.۳ میلیون معامله‌گر آفریقا، تقریباً یک میلیون در خاورمیانه و ۶۰۰۰۰۰ نفر در آمریکای جنوبی هستند. آمریکای مرکزی حدود ۳۳۵۰۰۰ معامله‌گر دارد درحالی‌که اقیانوسیه ۱۹۰۰۰۰ معامله‌گر.
  7. بریتانیا به‌عنوان قطب معاملات فارکس، با داشتن بیش از ۲۸۰۰۰۰ معامله‌گر آنلاین، در این زمینه پیش‌گام است.

آمار بروکرهای فارکس

  1. بزرگ‌ترین بروکر جهانی فارکس، شرکت IC Markets استرالیایی است که میانگین حجم معاملات روزانۀ آن ۱۸.۹ میلیارد دلار است.
  2. دومین بروکر بزرگ دنیا گروه XM با حجم میانگین روزانۀ ۱۳.۴میلیارد دلار است.
  3. سومین بازیگر فعال در بازار جهانی فارکس بانک ساکسو (Saxo Bank) است که دارای حجم میانگین روزانه باارزش ۱۲.۳ میلیارد دلار می‌باشد.
  4. بزرگ‌ترین بروکر آمریکایی Forex.com است که تحت مالکیت شرکت GAIN Capital است. میانگین حجم روزانۀ معاملات آن ۱۵.۵ میلیارد است.
  5. دومین بروکر بزرگ آمریکا اوآندا (Oanda) است، میانگین حجم معاملاتی روزانۀ آن ۱۰.۷ دلار است.
  6. بروکر Pepperstone که دومین بروکر بزرگ استرالیا است دارای میانگین حجم معاملات روزانه ۶.۷ میلیارد دلار است.

ارزهای فارکس

  1. دلار آمریکا محبوب‌ترین ارز معاملاتی فارکس است – ۸۸.۳% از معاملات جهانی شامل این ارز مطمئن هستند.
  2. دومین ارز محبوب در بازار فارکس، یورو است – که ۳۲.۳% از معاملات به‌حساب می‌آید.
  3. ین ژاپن با ۱۶.۸% معاملاتی که حاوی این ارز هستند، در جایگاه سوم قرار می‌گیرد. اما در سه سال گذشته، سهم ین ژاپن ۵% کاهش‌یافته است.
  4. ارزهایی که به اقتصاد بازارهای نوظهور تعلق دارند، ۲۴.۵% از همۀ معاملات فارکس به‌حساب می‌آیند. این رقم در مقایسه با آخرین نظرسنجی بانک تسویه‌حساب بین‌المللی (BIS) که در سال ۲۰۱۶ انجام شد، ۴% افزایش‌یافته است.
  5. پوند استرلینگ بریتانیا ۱۲.۸% از همۀ معاملات را در سال ۲۰۱۹ به خود اختصاص داد.
  6. سهم دلار استرالیا در معاملات جهانی فارکس در عدد ۶.۸% ثابت باقی‌مانده است.
  7. دلار کانادا و سوئیس فرانسه هر یک تقریباً ۵% از معاملات فارکس را در سال ۲۰۱۹ به خود اختصاص دادند.
  8. معاملۀ رنمینبی چین (Chinese Renminbi)به همراه رشد کلی بازار، شاهد افزایش بوده است. رنمینبی در یک طرف ۴.۳ درصد از کل معاملات فارکس قرار دارد.
  9. دلار هنگ‌کنگ شاهد افزایش چشمگیری در سهم کلی بازار فارکس در سه سال اخیر بوده است. سهم دلار هنگ‌کنگ (با نام اختصاری HKD ) از سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۹ دوبرابر شده است و از ۱.۷% در سال ۲۰۱۶ به ۳.۵% در سال ۲۰۱۹ رسیده است .

جفت ارزهای فارکس

به متداولترین جفت ارزهای معامله شده در بازار فارکس با نام جفت ارزهای اصلی اشاره می‌شود. اگر چه تعریف دقیقی از این اصطلاح وجود ندارد ، امابه طور کلی برای ۷عدد از جفت ارزهای معروف بازار استفاده می‌شود که دلار آمریکا در یک طرف آنها به عنوان ارز پایه و یا ارز دوم قرار دارد.

  1. جفت ارزهای اصلی تقریباً ۶۷.۴% از حجم روزانۀ بازار فارکس را به خود اختصاص می‌دهند. ۷ جفت ارز اصلی عبارتند از : USD/EUR (دلار آمریکا / یورو) ، USD/JPY (دلار آمریکا/ ین ژاپن)، USD/GBP (دلار آمریکا/ پوند بریتانیا)، USD/AUD (دلار آمریکا/ دلار استرالیا)، USD/CAD (دلار آمریکا/ دلار کانادا ) ، USD/CNY (دلار آمریکا /یوان چین) ، و USD/CHF (دلار آمریکا/ فرانک سوئیس)
  2. جفت ارز USD/EUR که معمولاً فیبر (Fiber) نامیده می‌شود، در بازار فارکس بیشترین حجم معاملات را دارد و ۲۴% از معاملات را در سال ۲۰۱۹ به خود اختصاص داد. این افزایش از ۲۳.۱ درصد در سال ۲۰۱۶ به این مقدار رسیده است.
  3. جفت ارز USD/JPY 13.2% از معاملات فارکس را در سال ۲۰۱۹ تشکیل می‌داد. معمولاً به این جفت ارز گوفر (Gopher) ، ین یا نینجا گفته می‌شود. در سال ۲۰۱۶،این جفت ارز ۱۷.۸% از معاملات محسوب می‌شد.
  4. جفت ارز USD/GBP با نام مستعار کابل (Cable) 9.6% از معاملات فارکس در سال ۲۰۱۹ محسوب می‌شد. سهم بازار این جفت ارز از سال ۲۰۱۶ که۹.۳% معاملات به‌حساب می‌آمد، تقریباً بدون تغییر باقی ماند.
  5. جفت ارز USD/AUD که با عنوان آزی (Aussie) شناخته می‌شود، سال گذشته ۵.۴% از مبادلات را به خود اختصاص می‌داد. آزی، درست مانند کابل، در سه سال اخیر تقریباً ثابت باقی‌مانده است – در سال ۲۰۱۶، این جفت ارز ۵.۲% از معاملات به‌حساب می‌آمد.
  6. جفت ارز USD/CAD با نام مستعار لونی (Loonie) حدود ۴.۴% از معاملات را در سال ۲۰۱۹ در برمی‌گرفت. سهم این جفت ارز در طی سه سال گذشته تقریباً بدون تغییر باقی‌مانده است.
  7. جفت ارز USD/CNY که دلار آمریکا در برابر رنمینبی چین است، ۴.۱% از معاملات روزانه را سال گذشته تشکیل می‌داد. این عدد نسبت به سال ۲۰۱۶ که سهم آن ۳.۸% بوده، افزایش نسبتاً کمی را نشان می‌دهد.
  8. جفت ارز USD/CHF که معمولاً سوئیسی (Swissy) نامیده می‌شود، ۳.۶% از مبادلات فارکس را در سال ۲۰۱۹ تشکیل می‌داد. درست مانند فرانک که ثابت باقی ماند، از آخرین تحقیق سه‌ساله بانک تسویه بین‌المللی که سهم این جفت ارز ۳.۵% از معاملات بود، این جفت ارز نوسان زیادی را مشاهده نکرده است.
  9. اگرچه جفت ارز USD/HKD (حداقل اکنون) یک جفت ارز اصلی نیست، اما هشتمین جفت ارز متداول است که دلار آمریکا در برابر دلار هنگ‌کنگ قرار می‌گیرد، و به‌سرعت در سال ۲۰۱۹ به جفت ارز سوئیسی رسیده است و ۳.۳% از مبادلات فارکس را در برمی‌گرفت و از سال ۲۰۱۶ که سهم آن ۱.۵% بوده، افزایش سریعی داشته است.
  10. جفت ارزهایی که دلار آمریکا در آنها قرار ندارد، جفت ارزهای فرعی (minor) یا کراس (cross)نام دارند. بعضی از جفت ارزهای فرعی عبارت‌اند از EUR/GBP ، GBP/AUD ، GBP/JPY ، CAD/JPY ، و، EUR/NZD جفت ارزهایی که از ارزهای اصلی و ارزهای کشورهای درحال‌توسعه و نوظهور تشکیل می‌شوند را جفت ارزهای ناشناخته یا اگزوتیک (exotic) می‌نامند.

بازار فارکس بر اساس کشورها

  1. میزهای فروش در پنج کشور قرار دارند – بریتانیا، آمریکا، منطقۀ ویژۀ اداری هنگ‌کنگ، سنگاپور و ژاپن ۷۹% از کل معاملات فارکس را در برمی‌گیرند.
  2. از آخرین نظرسنجی سه‌ساله، فعالیت معاملاتی در بریتانیا، منطقۀ ویژۀ اداری هنگ‌کنگ و سرزمین اصلی چین نسبت به میانگین جهانی بیشتر رشد کرده‌اند.
  3. بریتانیا با ۴۳.۱% از گردش مالی جهانی فارکس، بزرگ‌ترین قطب معاملات فارکس است.
  4. سهم آمریکا از گردش مالی جهانی فارکس ۱۶.۵% است.
  5. سهم سنگاپور و منطقۀ ویژۀ اداری هنگ‌کنگ از گردش مالی جهانی فارکس۴.۵% است.
  6. بازار فارکس یک مکان الکترونیکی است و به همین دلیل یک کانون مرکزی ندارد.
  7. معاملات فارکس هفت روز هفته و به‌صورت ۲۴ ساعته در سرتاسر دنیا انجام می‌شوند، اما معاملات روزانه بر اساس ساعت‌های کاری بازار منطقه‌ای مربوط به بازار اصلی، تقسیم‌بندی می‌شوند. به بخش‌های بازار معمولاً نشست گفته می‌شود و سه بخش اصلی بازار اوج فعالیت بازار را نشان می‌دهند. این نشست‌ها به ترتیب عبارت‌اند از نشست توکیو، نشست لندن و نشست نیویورک.

بازار فارکس در آمریکا

ارزهای بازار فارکس آمریکا

  1. دلار آمریکا بزرگ‌ترین سهم معاملات را به خود اختصاص داده است – سهم معاملات دلار در بازار آمریکا از سه سال قبل که ۸۷% بوده به ۸۹% رسیده است.
  2. یورو دومین ارزی است که در بازار آمریکا بیشتر معامله می‌شود و از ۳۱% در سال ۲۰۱۶ به ۳۶% رسیده است.

جفت ارز‌های بازار فارکس آمریکا

  1. جفت ارز EUR/USD ، ۲۷% از میانگین گردش روزانه بازار را در برمی‌گیرد.
  2. جفت ارز GBP/USD ، ۱۲% از میانگین گردش روزانه بازار را در سال ۲۰۱۹ به خود اختصاص داده است.
  3. جفت ارز USD/JPY که در آن دلار آمریکا در برابر ین ژاپن قرار می‌گیرد، ۱۱% از معاملات را در برمی‌گیرد. در سال ۲۰۱۶ این عدد ۱۹% بوده که از آن زمان کاهش قابل‌توجهی داشته است.
  4. جفت ارز USD/CAD ، ۷.۵% از معاملات را در آمریکا در سال ۲۰۱۹ به خود اختصاص داده است.

بازار فارکس در بریتانیا

ارزهای بازار فارکس بریتانیا

  1. بریتانیا با داشتن سهم ۴۳ درصدی از گردش مالی کل جهانی، بزرگ‌ترین مرکز بازار فارکس است. در سال ۲۰۱۶ سهم گردش مالی جهانی بریتانیا ۳۷% بود.
  2. میانگین گردش مالی خالص بازار ارز خارجی بریتانیا ۳,۵۷۶ میلیارد دلار یا به‌عبارت‌دیگر ۳.۵۷۶ تریلیون دلار است.
  3. دلار آمریکا با ۹۰% از تمام معاملاتی که در آنها دلار آمریکا وجود دارد، در بازار فارکس بریتانیا بیشترین حجم معاملات را به خود اختصاص می‌دهد. این عدد در مقایسه با داده‌های سال ۲۰۱۶ ، افزایش ۱ درصدی را نشان می‌دهد.
  4. دومین ارز متداولی که در بازار بریتانیا بیشتر معامله می‌شود، یورو است – که ۳۶% از تمام معاملات را به خود اختصاص داده است.
  5. پوند استرلینگ که ارز خود بریتانیا است، با ۱۷% معاملاتی که در یک طرف آنها پوند قرار دارد، در جایگاه سوم قرار دارد.
  6. ین ژاپن در ۱۵% از گردش مالی بازار بریتانیا وجود دارد، در سال ۲۰۱۶ این عدد ۱۹% بوده که از آن زمان به طور قابل‌توجهی کاهش‌یافته است.
  7. دلار استرالیا و فرانک سوئیس به ترتیب ۶% و ۵% معاملات بازار بریتانیا به‌حساب می‌آیند – که این اعداد مانند داده‌های سال ۲۰۱۶ می‌باشند.

جفت ارزهای بازار فارکس بریتانیا

  1. جفت ارز EUR/USD ، ۲۸% از میانگین گردش مالی روزانه بریتانیا را تشکیل می‌دهد. این مقدار هر روزبه مبلغ سرسام‌آور ۱.۰۰۹ دلار می‌رسد.
  2. دومین جفت ارز متداول در بازار بریتانیا به‌خودی‌خود تنها یک جفت ارز نیست – بلکه ۲۳% از گردش مالی بازار شامل دلار آمریکا و یک جفت ارز به‌غیراز یورو، ین ژاپن، پوند بریتانیا و دلار استرالیا می‌باشد. این مقدار تقریباً معادل ۸۲۲ میلیارد دلار است که روزانه معامله می‌شود.
  3. جفت ارز USD/JPY با ۱۳% از گردش مالی بازار در جایگاه سوم قرار می‌گیرد – در سال ۲۰۱۶ این عدد ۱۶% بود که تا ۳ درصد کاهش‌یافته است.
  4. جفت ارز GBP/USD ، ۱۳% از میانگین گردش روزانه در بازار بریتانیا را به خود اختصاص می‌دهد. – این درصد از سال ۲۰۱۶ زیاد تغییر نکرده است – در واقع، سهم این جفت ارز از بازار در طی ۱۰ سال گذشته، بیشتر از ۱% تغییر نکرده است.
  5. جفت ارز AUD/USD، ۵% از میانگین گردش روزانه در بازار بریتانیا را به خود اختصاص داده – این آمار در سال ۲۰۱۶ هم همین مقدار بود.

بازار فارکس در استرالیا

ارزهای بازار فارکس استرالیا

  1. ارزی که در بازار فارکس استرالیا بیشتر از همه معامله می‌شود، دلار آمریکا است – که در یک طرفِ ۹۳% از معاملات وجود دارد.
  2. دلار استرالیا دومین ارز متداول استرالیا است – که در ۵۲% از معاملات وجود دارد.
  3. یورو، با ۱۳% معاملات که از ارز واحد استفاده می‌کنند، در جایگاه سوم قرار دارد.
  4. ۴۲% معاملات در بازار استرالیا شامل ارزهایی به‌غیراز دلار آمریکا، دلار استرالیا و یورو هستند.

جفت ارزهای بازار فارکس استرالیا

  1. جفت ارز AUD/USD که آزی نامیده می‌شود، محبوب‌ترین جفت ارز در بازار استرالیا است. این جفت ارز ۴۷% از میانگین گردش روزانه را در برمی‌گیرد. به طور میانگین این مقدار معادل مبلغ ۶۶.۰۸۸ میلیارد دلار در روز است.
  2. دومین جفت ارز محبوب در استرالیا EUR/USD است – که ۱۱% از گردش مالی را در برمی‌گیرد و این مقدار میانگین گردش مالی روزانه معادل ۱۵.۰۳۹ میلیارد دلار است.
  3. جفت ارز USD/JPY ، ۱۰% از گردش مالی بازار استرالیا را در برمی‌گیرد. این مقدار معادل ۱۴.۱۴۷ میلیارد دلار است.
  4. جفت ارز NZD/USD نیز ۱۰% از گردش مالی بازار را در برمی‌گیرد – میانگین حجم معاملات این جفت ارز نسبتاً پایین‌تر است و معادل ۱۳.۵۴۶ میلیارد دلار است.
  5. جفت ارزهایی که از دلار آمریکا و ارزهای فرعی آسیایی تشکیل می‌شوند ۶% از گردش مالی بازار، معادل میانگین گردش روزانۀ برابر با ۸.۹۸۵ میلیارد دلار را در برمی‌گیرند.
  6. جفت ارز GBP/USD ، ۵% از معاملات را با میانگین گردش روزانه معادل با ۶.۳۲۲ میلیارد دلار در برمی‌گیرد.

بازار فارکس در ژاپن

ارزهای بازار فارکس ژاپن

  1. ین ژاپن در بازار فارکس ژاپن بیشترین ارزی است که معامله می‌شود. این ارز ۳۸.۹% از معاملات را در برمی‌گیرد و میانگین گردش مالی روزانه ین معادل ۲۹۲.۳ میلیارد دلار است.
  2. دلار آمریکا بسیار به ین نزدیک است – این ارز در ۳۸% معاملات وجود دارد، و دارای یک میانگین گردش مالی روزانه معادل ۲۸۵.۶ میلیارد دلار است.
  3. یورو سومین ارز متداول در بازار فارکس ژاپن است. این ارز ۹.۹% معاملات را در برمی‌گیرد و دارای گردش مالی روزانه معادل ۷۴.۶ میلیارد دلار است.
  4. پوند بریتانیا در یک طرف ۳.۴% از معاملات در بازار ژاپن قرار دارد. گردش مالی آن معادل ۲۵.۹ میلیارد دلار است.
  5. ارزهای دیگر ۹.۷% از معاملات را در برمی‌گیرد و گردش مالی مشترک آنها به ۷۲.۶ میلیارد دلار می‌رسد.

جفت ارزهای بازار فارکس ژاپن

  1. همان‌طور که انتظار می‌رود، متداول‌ترین جفت ارز در بازار فارکس ژاپن، جفت ارز USD/JPY است. در آوریل سال ۲۰۱۹ ، این جفت ارز ۵۵.۸% از میانگین گردش مالی روزانه بازار را در برمی‌گرفت. در سال ۲۰۱۶ این جفت ارز ۶۲.۳% از گردش مالی بازار را در برمی‌گرفت. در آوریل سال ۲۰۱۹ ، این میانگین گردش مالی روزانه جفت ارز معادل ۲۰۹.۶ میلیارد دلار بود.
  2. جفت ارز EUR/JPY ، با فاصله، در جایگاه دوم قرار دارد و ۹.۶% از معاملات را در سال ۲۰۱۹ در برگرفته است – این جفت ارز یک افزایش قابل‌توجه از سال ۲۰۱۶ داشته که سهم آن در آن زمان ۵.۵% بوده است. آخرین نتایج حاصل از نظرسنجی بانک ژاپن در مورد فارکس میانگین گردش مالی این جفت ارز را ۳۶.۲ میلیارد دلار برآورد کرد.
  3. جفت ارز EUR/USD سومین جفت ارز متداول در بازار ژاپن است که ۹.۲% از تمام معاملات را به خود اختصاص داده است. سه سال قبل، این جفت ارز ۸.۶% از معاملات را در برمی‌گرفت. میانگین گردش مالی روزانه جفت ارز EUR/USD در بازار ژاپن معادل ۳۴.۷ دلار است.
  4. همه جفت ارزهای اصلی و فرعی دیگر ۲۵.۳% از میانگین گردش مالی روزانه بازار ژاپن را در برمی‌گیرند که معادل ۹۵ میلیارد دلار در روز است.

معاملات فارکس در برابر رمزارزها

رمزارز (یا کریپتوکارنسی که به آن ارز دیجیتال هم گفته می‌شود) یک پدیدۀ جدید است. اگر پنج سال گذشته نسبت به این موضوع بی‌اطلاع نبوده‌اید، قریب‌به‌یقین در مورد این ارزهای دیجیتال، توانایی آنها و نوسان‌های شدید و اغلب غیرقابل‌پیش‌بینی آنها آگاهی دارید.

رمزارز‌ها بر بازار ارز خارجی تأثیر گذاشته‌اند، و با گذشت زمان نقش آنها همچنان بیشتر هم می‌شود. اما احتمالاً تا چند سال آینده نمی‌بینیم که رمزارز به بخشی از سرمایه‌گذاری اصلی تبدیل شده است – حداقل تا زمانی که بازار فناوری‌های جدیدی ایجاد کند و قانونمندتر شود.

اما روش‌های خوب سرمایه‌گذاری همیشه به آینده چشم می‌دوزند. برای جمع‌بندی فهرست آمار فارکس، بیایید به این موضوع نگاه کنیم که مورد مهم بعدی در فارکس چه خواهد بود.

  1. در حال حاضر بیش از ۵۰۰۰ رمزارز معامله می‌شود. سرمایه کل بازار رمزارزها ۲۰۱ میلیارد دلار برآورد شده است.
  2. بزرگ‌ترین و معروف‌ترین رمزارز، با فاصله، بیت‌کوین نام دارد که ارزش بازار آن ۱۲۸ میلیارد دلار است.
  3. دومین رمزارز بزرگ اتریوم است که ارزش بازار آن ۱۹.۴ میلیارد دلار است.
  4. سومین رمزارز ریپل یا XRP باارزش بازار ۸.۲۲ میلیارد دلار است.
  5. تقریباً ۴۳ میلیون معامله‌گر ارز دیجیتال در دنیا وجود دارد.
  6. تقریباً ۱۵.۳ میلیون معامله‌گر ارز دیجیتال در ایالات متحده وجود دارد.
  7. تقریباً ۱۱.۳ میلیون معامله‌گر ارز دیجیتال در اروپا وجود دارد.
  8. حجم معاملات بازارهای فیوچرز و اسپات رمزارزها معادل ۸.۸ تریلیون در چهار ماه اول سال ۲۰۲۰ بود.
  9. تقریباً ۹۹% از معاملات رمزارزها در صرافی‌های متمرکز انجام می‌شوند.
  10. بایننس که بزرگ‌ترین صرافی رمزارزهای دنیاست دارای میانگین حجم معاملات روزانه ۲,۸۵۲,۵۹۱,۳۵۴ دلار در سال ۲۰۱۹ می‌باشد و در حال حاضر بیش از ۱۵,۰۰۰,۰۰۰ کاربر دارد.
  11. متداول‌ترین جفت‌های معاملاتی رمزارزها که از رمزارز در برابر ارز فیات تشکیل می‌شوند عبارت‌اند از: BTC/USD (بیت‌کوین / دلار آمریکا)، ETH/USD (اتریوم / دلار آمریکا) ، XRP/USD (ریپل / دلار آمریکا) ، LTC/USD (لایت‌کوین/ دلار آمریکا).
  12. معاملات CFD رمزارزها به شما این امکان را می‌دهند تا بر اساس حرکت قیمت رمزارزها و بدون داشتن یک کیف پول ارز دیجیتال معامله انجام دهید.

(معاملات CFD یا قرارداد مابه‌التفاوت، نوعی از معاملات مشتقات است که به شما این امکان را می‌دهد در بازارهای سهام، فارکس، بورس و اوراق بهادار و چنین بازارهایی، بدون داشتن مالکیت حقیقی یک دارایی به معامله آن دارایی بپردازید)

منبع

 

مطالعه بیشتر